Inliner productie machine

Scenario: Klant wil productieproces automatiseren

Om het productieproces goed in kaart te brengen zijn de eerste exemplaren van de Mega-Inliner handmatig door OMI-engineering geproduceerd. Hierdoor is er een duidelijk beeld gevormd van hoe de grondstoffen en eindproducten zich laat hanteren.

Hierop is OMI aan de slag gegaan met het ontwikkelen, monteren en in gebruik nemen van de geautomatiseerde machine voor het machinaal produceren van de Mega-Inliners in variërende afmetingen, diktes en speciale opties. Met één druk op de knop kan er tussen diverse producten geschakeld worden gedurende dezelfde productiematch.

De machine is zo compact mogelijk ontworpen om de kostbare bedrijfsruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. De volledige machine is slechts 30% langer dan het product en 15% breder. Modulair opgebouwd voor eenvoudige en snelle reparaties.

Naast het produceren van de Inliners worden deze ook volautomatisch opgevouwen en opgerold tot een compact en hanteerbaar formaat. Hierbij is het vouwpatroon zo ontwikkeld dat de Inliner zich tijdens gebruik gegarandeerd goed en volledig ontplooid in de tankcontainer. Om de dunne folie schadevrij en nauwkeurig te hanteren zijn er speciale grijpers ontwikkeld en gefabriceerd d.m.v. 3D-printing.

De operator hoeft enkel de benodigde grondstoffen in te laden een kwaliteitsinspectie uit te voeren van het eindproduct, welke via een transportband uit de machine komt rollen.